Wie en wat is Onder Ons ?

Onder Ons is een lokale toneelgroep van amateurs. We mogen nu al  meer dan 40 jaar de titel “Koninklijk” gebruiken. De groep is een VZW en telt intussen meer dan 100 leden. De werkende leden verkiezen een bestuur, dat de opgezette producties en de jaarlijkse Algemene Vergadering (meestal met een gezellig etentje aan verbonden) organiseert. We brengen afwisselend zorgvuldig uitgekozen komedies en thrillers met ook af en toe iets specialer zoals café-theater en eenakters. Om de twee seizoenen proberen we een grotere productie te brengen – al dan niet eigen bewerkingen – om ook een groter aantal spelers de mogelijkheid te geven zich samen te profileren.

Hoe komt een toneelproductie tot stand ?

Twee belangrijke factoren bepalen de keuze van het stuk: afwisseling qua genre voor ons publiek en ervoor zorgen dat alle spelers regelmatig aan de bak komen. Een afzonderlijk leescomité leest stukken en maakt een selectie. Het bestuur beslist en stelt een regisseur en een productieverantwoordelijke aan. De regisseur kiest de acteurs en actrices en we zijn op weg voor een dertigtal repetities, verdeeld over drie ā vier maanden.  Decor, licht, geluid en andere nevenactiviteiten krijgen de nodige aandacht. Tenslotte wordt de onontbeerlijke “trac” opgebouwd en staan we op de planken.

Wat kan ik bij Onder Ons zoal komen doen ?

Toneel spelen uiteraard, en veel meer dan dat. We zoeken permanent medewerkers voor het decor, de bar, de productie, de lay-out, souffleurs,… kortom, de mensen die een toneelproductie van A tot Z tot stand helpen brengen. We zorgen ook voor mogelijkheden tot vorming, bv. cursussen van Open Doek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: